Tilamme esittely

Tilamme sijaitsee siis Sveitsissä, pienen vuoristokylä Wengenin lähistöllä. Wengen on erinomaisen ihanteellinen paikka asua rauhallisuutensa, ystävällisten ihmisten ja upeiden maisemien vuoksi jotka saavat vauhdikkaimmankin rämäpään rauhoittumaan. Sääkään ei ole hullumpi sillä kesät ovat aurinkoisia ja kuumia eikä vettäkään yleensä sada vaan kevyt laaksotuuli toimii helteiden viilentäjänä. Talvisin on hieman sateisempaa ja viileämpää, muttei mikään jäätävän kylmä.

Näissä kauniissa maisemissa ja tiloissa kasvatamme siis yhtä maailman kauneimpana hevosena pidettyä rotua, arabialaisia täysiverisiä. al Najyan arabilaiset ovat verilinjoiltaan puhtaita egyptiläisiä sekä domesticeja. Hevosemme ovat painottuneet koulu- ja esteratsastuksen lisäksi myös westerniin ja saddle seatiin eli askellajiratsastukseen. Hevosistamme selkeä enemmistö on painotettu kouluratsuiksi, mutta muidenkin lajien edustajia löytyy hiljalleen kasvava määrä. Uljaiden hevosten lisäksi kasvatamme terhakoita ja vauhdikkaita jackrussellinterrierejä jotka omaavat hyvät geenit, terveet rakenteet ja mahtavat luonteet. Näistä ihastuttavista olennoista löydät tarkempaa tietoa "kasvatus" -osiosta.
Tallirakennuksia meillä on kaksi joissa kummassakin on tällä hetkellä 70 karsinapaikkaa. Erillisiä varsomiskarsinoita meillä ei ole joten jokainen tammatallin karsina on kokoa 4,3m x 4,3m, soveltuen näin mainiosti varsomiseen ja siihen, että siellä voi olla tamma sekä varsa samanaikaisesti. Orien karsinat ovat puolestaan 3m x 4m. Karsinoiden lisäksi talleissa on myös parit vesiboksit sekä tietenkin varustehuoneet, ruokintahuoneet ja erilliset oleskelutilat. Tarpeelliset työvälineet ja sen sellaiset löytää ruokintahuoneiden viereisistä syvennyksistä. Tallimme ovat valoisia, tilavia ja hyvin ilmastoituja. Pidämme tilat mahdollisimman puhtaina ja tarkistamme paikkojen kunnot lähes päivittäin. Paikkoja on myös vartioimassa vilkkaat vaahtikoiramme Tico ja Hippu joukkoineen.
Ratsastukseen meillä on tarjolla suuri maneesi ja kenttä, peltoja sekä mielettömästi upeaa maastoa josta löytyy useita ratsastusreittejä erilaisiin paikkoihin kuten mm. metsään ja kylälle unohtamattakaan maastoesterataa Laukkaratsastusta varten olemme rakennuttaneet hiekkapohjaisen radan jossa voimme treenata laukkahevosiamme sekä järjestää kisoja. Este - ja westernratsastusta varten olevaa kalustoamme säilytetään niin maneesissa kuin kentän laidallakin ja sitä saa vapaasti käyttää kunhan muistaa siivota jälkensä.

Tarhoja tilallamme riittää yllin kyllin ja niitä sijaitseekin oikeastaan ympäri tonttiamme. Tarhat ovat tilavia joten jokainen hevonen pääsee liikkumaan tarpeeksi eikä niiden tarvitse kyyhöttää toinen toistaan vasten. Tarhauksessa laitamme useamman tamman samaan aitaukseen, mutta oriit yleensä tarhataan yksin taikka vain parin kaverin kanssa jottei synny suurempia soppia ja hierarkiakiistoja. Kesähelteiden aikana viemme hevosemme laitumille jotka sijaitsevat kohtuullisen matkan päässä tallista ja laidunaikoina hevoset saavat olla ulkona ympäri vuorokauden.